Over PechaKucha033

Format

Een PechaKucha033 is een evenement waarbij deelnemers een diavoorstelling van 20 afbeeldingen presenteren, in een totale tijd van 6 minuten en 40 seconden. Elke afbeelding wordt daarbij precies 20 seconden getoond. Deze eisen dwingen de deelnemers creatief en to the point te zijn. Er zijn geen restricties betreffende de inhoud van de presentatie. Meestal probeert men een product of idee te presenteren. Een PechaKucha033 kent doorgaans veertien deelnemers. De deelnemers (en een groot deel van hun publiek) komen doorgaans uit de wereld van design, architectuur, fotografie, kunst, wetenschap en andere creatieve gebieden.

Worldwide

Het concept werd in 2003 bedacht door Astrid Klein en Mark Dytham, twee architecten uit Tokio. Het format heeft zich inmiddels verspreid over vele steden wereldwijd waaronder Londen, San Francisco, Montréal, Mexico-stad en Berlijn.

In Nederland worden Pecha Kucha-avonden georganiseerd in ondermeer Rotterdam, Groningen, Eindhoven, Utrecht, Hengelo, Maastricht, Amsterdam en Amersfoort. In België worden PechaKucha-avonden georganiseerd in Brussel en Gent. Doorgaans vindt in elke stad minimaal vier keer per jaar en maximaal eenmaal per maand een evenement plaats.

Team

De Amersfoortse PechaKucha’s worden georganiseerd door Jan Henk Bouman en Wim van Rooijen. Aarzel niet ons op te zoeken met vragen, suggesties of interesse om een presentatie te verzorgen. Mail ons op info@pechakucha033.nl

Waarom Amersfoort

Amersfoort is een creatieve jonge gemeente die barst van de energie. PechaKucha033 is ontstaan als onderdeel van het project Amersfoort Creatieve Stad. PechaKucha033 was één van de formats om Amersfoort als creatieve stad op de kaart te zetten en de creatieve economie te stimuleren.

Na 2013 zijn diverse PechaKucha033 georganiseerd door Anneke Savenije, Margon van Toor en Tianne van Woudenberg onder de naam VONK033

Na een ‘stilte van circa 1,5 jaar pakken Jan Henk en Wim de draad weer op

Locatie

De PechaKucha033 avonden vinden meestal plaats in het absolute  hart van Amersfoort:

Café Miles

Hof 25-26
3811CK Amersfoort
033 – 7 44 000 6

Café Miles